Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt következő szakmai szemináriumunkra!

Előadás címe: Vastartalmú kaolinit nanostruktúrák előállítása, fotokémiai tulajdonságainak vizsgálata

Előadó: Győrfi Katalin, Környezetmérnöki MSc

Időpontja: 2018.05.25. 19:00

Helyszíne: Jedlik Ányos Szakkollégium, tetőtér

Az előadásról:

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a környezeti szennyezések kezelésére. Erre kínál jó alternatívát a kaolin, mely könnyen hozzáférhető, olcsó és környezetbarát alapanyag. Az agyagásványból exfoliálással nyert nanoanyag potenciális fotokatalizátorként alkalmazható.

Hogy mi okozza az exfoliált nanostruktúra fotodegradációhoz való hozzájárulását jelenleg még nem tisztázott. Kérdéses, hogy a fotokémiai aktivitást a szerkezetben kialakított hibahelyek; vagy a vastartalmú-, illetve egyéb ásványos szennyezések jelenléte okozza-e.

Kutatásaink során a vasszennyezés hatását vizsgáltuk; elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a nanoanyag kialakítását és a fotokémiai aktivitást milyen mértékben befolyásolja a vastartalom.

Az előadást elsősorban azoknak ajánljuk, akiket érdekel, hogy a fent említett problémát milyen eljárásokkal, analitikai módszerekkel érdemes megközelíteni és a kapott eredményekből milyen következtetések vonhatók le.

Az előadóról:

Győrfi Katalin, környezetmérnöki MSc. szakos hallgató 2016 óta dolgozik a Felületek és Nanoanyagok kutatócsoportban. Az alapszakot a Pannon Egyetem hallgatójaként végezte el, a kutatási témával a szakdolgozat elkészítése során ismerkedett meg. Részt vett TDK- és JÁSZN konferenciákon, illetve társszerzője országos és nemzetközi konferencia előadásoknak. Jelenleg az ÚNKP ösztöndíjasa.

Amennyiben az esemény felkeltette érdeklődésedet, kérlek jelezd részvételi szándékodat az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!