Kopogtató tábor

A kopogtató tábort a gólyatábor után, a félév kezdése előtt tartjuk, afféle kollégiumi gólyatábor jellege van a rendezvénynek. A frissen felvett elsőévesek számára ez kiváló lehetőség, hogy megismerkedjenek a szakkollégiummal, az egyetemmel és a várossal. A tábor néhány napja alatt minden kollégiumba beköltöznek az első évesek, számos közösen szervezett tevékenységben is részt lehet venni az egyes "házon belüli" rendezvények mellett. A kopogtató legfőbb elemei: közösségépítő játékok, szalonnasütés a kertben, vendéglátó-ipari egységek megismerése városnézés keretében.

Az itt kötődő barátságok, kapcsolatok tartják össze az évfolyamot, és segítenek beilleszkedni a szakkollégium közösségébe. Azok az infók, amelyeket a felsőbb évesek megosztanak, nagyban megkönnyítik az egyetemi élet indulását. Ha elsős vagy, és kollégista leszel, akkor ne hagyd ki!

Ismerkedési est

A kopogtató az elsős évfolyam összerázásáról szól, de a felsőbb évesek csak kevesen vesznek részt rajta. Ezért jó, hogy van egy ismerkedési estünk, ahol az összes bentlakó együtt van. Mindenki mond egy pár szót magáról, utána a szeptemberi időjárás függvényében vagy az udvarban sütünk szalonnát, vagy a tetőtérben rendezünk eszem-iszomot. Közben a régiek mesélik azokat a történeteket, amelyekkel egész évben viccelődni fognak, az újak pedig azokat, amiket még senki nem ismert, és érdemes egy jót kacagni rajta. Ezt követően kieresztjük a hangunkat és egy karaoke esttel folytatjuk az összerázódást.

Lekvár- és Pálinkaest

Kinek van a kollégiumban a legjobb pálinkája? Kinek van a legegzotikusabb lekvárja? Ezekre a kérdésekre minden évben választ ad a vetélkedővel egybekötött Lekvár- és Pálinkaest. A nevezett portékákat egy hozzáértő zsűri vizsgálja meg.

Farsangi buli

Miről is szólhatna egy buli? Feltekerjük a hangerőt, táncolunk, forralt bort iszunk, jól érezzük magunkat. Természetesen mindig akad valaki, aki megnevettet bennünket, például egy tánccal a hűtő tetején, Babi néni seprűjével, vagy marcona férfiak átalakulásával Bee Gees fanatikusokká vagy… nem írom le, inkább nézzétek meg!

Mikulás est

November közepe táján véletlenszerűen kisorsoljuk, hogy ki kinek ajándékoz Mikulásra valami apróságot. Amikor eljön a Mikulás est, akkor egy rövid verset csatolunk a csomaghoz, amiről magára kell ismernie a megajándékozottnak. A Mikulás és krampuszai is földobják az estét, ha a humoros költemények kevésnek bizonyulnak. A Mikulás általában szomjasan érkezik, és mindig van egykét kíváncsi lakó, aki a szakálla eredetiségét ellenőrzi.

Jedlik Napok

Figyelem, ne tévesszük össze a Jedlik Ányos Szakmai Napokkal! A Jedlik Napok egy egész hétvégét kitevő közösségi esemény vetélkedővel és kirándulással. A vetélkedőn 3-4 csapat méri össze képességeit, elsősorban kreativitását. A feladatok évről évre változnak: rejtvények, versírás, éneklés, ügyességi játékok szoktak lenni, és általános jó hangulat. A legtöbb vicces fényképünk is a Jedlik Napokról származik, érdemes részt venni benne!